BISERICA GHIDIGHICI - LOCUL CARE UNEȘTE OAMENII

 

 

 

 

 

Mersul la biserica a devenit obișnuință. Venim duminica, intram, aprindem lumânări, sărutăm icoane, ocupăm locul nostru, ascultăm rugăciunile. După slujbă ne grăbim acasă, acolo avem de gătim mâncare pentru întreaga săptămână, sau mergem pe la ospețe. Așa că oferim lui Dumnezeu, comunității și propriu-zis comunicării între membrii familiei creștine prea puțin timp.

Ideea care am lansat noi în 2015 schimba obiceiurile noastre. Nu este vorba de construcția unei noi biserici ci a Centrului de Credință, Caritate și Cultura „Insula Fericirii”.

Centrul are obiective polivalente, propune mai multe programe și activități, care vor derula în regim non-stop. Pentru orice categorie de oameni, vârstă, gen și origine socială.

Scopul principal să fie exprimat prin gura apostolului Petru: „bine este ca noi să fim aici!” (Marcu 9,5). Să tindem să petrecem mai mult timp împreună, săvurând din rugăciune comună, comunicare amicală și dragostea frățească.

Vom crea platforme pentru toți!

Acțiuni misionare: Școală duminicala pentru copiii, Școală catehetica pentru tineri, Școală Biblică pentru mături, Lecții înainte de căsătorie, Tabără de vară pentru copiii și tineri.

Acțiuni pentru tineri: Centru media (radio, editura, tv), activități sportive, ecologice, Pelerinaje cu bicicletă, Seminare de leadership, Programe de dezvoltare personală, voluntariat.

Acțiuni sociale: Cantina, Curățătorie, Centrul de zi pentru copii din familii defavorizate (de tip Afterschool), Centrul de zi pentru persoane în etate, Târguri caritabile, Sală de recuperare fizică.

Acțiuni cultural-artistice: Concerte de colinde și de sărbători, Școală de creație, Excursii și vizite la muzee și mănăstiri.

Acțiuni științifice: Conferințe, publicații și expoziții.

Acest centru va deveni o adevărată insulă a fericirii şi mângâierii toți. Iar la intrare vom afişa următorul mesaj: Dacă suferi, oricine ai fi, intră, mănâncă, odihneşte-te, recapătă-ţi speranţa, aici eşti iubit!

Toate acestea dorim să realizăm pentru a schimba clima pozitivă, pentru a crea viața armonioasă și fericită în societate noastră.

În fiecare zi facem ca viața oamenilor să devină mai bună!

CHURCH – CONNECTING PEOPLE

Vă îndemnăm să sprijiniți acest proiect nobil!

Rechizitele noastre bancare în LEI MD:

C/F: 1014620010144,

IBAN: MD33AG000000022512474878,

BIC: AGRNMD2X885,

BC“Moldova Agroindbank”SA, fil.1, Chişinău

#insulafericirii #bisericaghidighici Centrul Social „Insula Fericirii” Biserica Ghidighici

 

 

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos