Botez după gratii

 

 

 

 

 

Un băieţel şi o fetiţă, ai căror mame se află în custodia centrului „Casa mamei şi copilului” de la Penitenciarul nr.16-Pruncul, au fost astăzi încreştinaţi.

Evenimentul a avut loc în incinta Bisericii cu hramul “Sfîntului Mare Mucenic Gheorghe” de pe teritoriul instituţiei de detenţie. Slujba a fost oficiată de către preot-capelan al Sistemului Penitenciar, Maxim Melinti.

Ceremonia a respectat toate rînduielile bisericeşti legate de botez. Slujba propriu-zisă a cuprins scufundarea în apă sfinţită a micuţilor, înconjurarea în cerc închis a mesei, citirea evangheliei, ungerea cu Sfîntul mir, tunderea simbolică şi punerea cruciuliţei.

La sfîrşitul ceremoniei, preotul le-a reamintit celor prezenţi, despre faptul că copiii sunt un dar al lui Dumnezeu, iar Taina Botezului este un eveniment special şi unic în viaţa fiecărui om.

Evenimentul de astăzi se înscrie în rîndul activităţilor de asistenţă religioasă desfăşurate de Serviciile activitate psihologică și reintegrare socială din cadrul instituțiilor subordonate Departamentului Instituţiilor Penitenciare, în vederea creşterii şanselor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Actualmente,  la “Casa mamei și copilului” de pe teritoriul Penitenciarului nr.16-Pruncul se dețin 10 mame cu copii.

Sursa: penitenciar.gov.md

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos