DESPRE LECȚII CATEHETICE ÎNAINTE DE BOTEZ

 

Lecții catehetice înainte de botez la biserica Ghidighici se împart în 3 etape:
1. Lecția introductivă are loc în casa tinerilor, în a 8-a zi de la naștere a copilului. Atunci, pe lânga rugăciunea pentru mamă și rugăciunea la punerea numelui copilașului, vorbim despre obiceiuri greșite legate de botez, necurăția mamei, deochi și vrăji, și despre sen adevărat al botezului.
2. A 2-a lecția are loc la biserica, la implinirea celor 40 de zile de la naștere. Aici are loc un curs modest pe care l-am format eu. În contextul convorbirii avem posibilitate de a scoate în evidență care sunt condiții pentru primirea botezului, ce virtuți și calități are nevoie un viitor, potențial creștin (prunc, părinte, naș). În a 2-a parte, fac explicație liturghică și mistică a Botezului, Mirungerii și Sfintei Împărtășaniei, efectele botezului și despre datoria părinților de a se împărtăși împreună cu copii lor.
3. A 3-a și finala discuția are loc după propriul-zis botez, în prezența tuturor, unde vorbesc despe rolul nașilor de botez și datoria creștinului de a trăi activ în comunitatea creștină.
#catehizare #cretinismulautentic

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos