Hramul Bisericii noastre!

La data de 14 octombrie, biserica ortodoxă din satul Ghidighici, mun. Chişinău îşi serbează ziua hramului – sau ziua onomastică.

Anual, creştinii noştrii se adună în incinta bisericii ca să înalţe rugăciuni către Bunul Dumnezeu și de a-I mulțumi pentru mila Sa cea bogată şi pentru spirijinul Maicii Sale – Precuratei Fecioarei Maria.

Amintim că, la Golgota, Hristos răstignit ”văzând pe mama Sa şi pe ucenicul pe care Îl iubea stând alături, a zis mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! Apoi a zis ucenicului: Iată mama ta! Şi din ceasul acela ucenicul a luat-o la sine” (Ioan 19, 26-27). Prin aceste cuvinte, Hristos ne încredinţează pe noi pământenii în ocrotirea şi acoperământ al Maicii Sale. În acest an, sărbătoarea hramului s-a dublat cu evenimentul pregătirii unei colive uriașe, care a fost oferită cu mare drag creștinilor noștrii.

Tot în aceasta perioada, la intare în curtea bisericii a fost instalat un panou cu inscripții de bun venit: Pace celor ce vin, bucurie celor ce rămân, binecuvântare celor ce pleacă.

Mai jos aflați link-uri cu reportaje video despre evenimentul nostrum, realizate de Jurnal TV și Moldova 1.

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos