UN DAR PENTRU CADRE DIDACTICE

 

 

Pe data de 9 mai, cu binecuvântarea Domnului și ajutorul Maicii Domnului  cadrele didactice de la Gimnaziul ,,Ion T. Costin” și Grădinița nr. 203, din satul Ghidighici au mers într-un pelerinaj la mănăstiri din România.

Pelerinajul la sfintele lăcașuri, promotoare a virtuților și culturii românești, a fost o călătorie a inimilor și a sufletului o căutare a înțelepciunii și a identității românești.

Am fost primiți de lumina soarelui strălucind peste vechile ziduri de piatră și aerul cu o atmosferă deosebită, dar și de bunăvoința călugărițelor și călugărilor Sfintelor Mănăstiri.

Fiecare pas în aceste lăcașuri sfinte a fost o călătorie către propria conștiință și către regăsirea sinelui după sacrificiul și dedicația care o manifestă aceste distinse cadre didactice, pentru copii satului Ghidghici.

Pelerinajului la mănăstirile: Humor, Voroneț, Moldovița, Sucevița și Putna a reprezentat pentru fiecare dintre cadre didactice un moment de reflecție și recunoștință, în care fiecare lumânare și pomelnic, devin mărturii ale recunoștintei față de nemarginita Lui bunătate.

Ajungând la mănăstirea Putna am săvârșit un Tedeum de mulțumire lui Dumnezeu pentru pronia și binecuvântării revărsate din belșugul asupra noastră.

Pelerinajul a fost oferit cadrelor didactice în semn din recunoștință și prețuire pentru altruismul manifestat, în cele două instituții de învățământ pentru promovarea culturii și spiritualității ortodoxe românești.

 

Preotul Vasile Manică, profesorul de religie

 

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos