Video: Cum să dobândim linişte în suflet?

Predica parintelui Maxim Melinti – paroh al bisericii “Acoperamintul Maicii Domnului”, s. Ghidighici, mun. Chisinau în Duminica 2-a din Postul Mare (a Sfântului Grigorie Palama), despre linişte de care avem noi nevoie. Linişte în suflet, în casă, în societate. În acest context am vorbit despre lumea noastră tulburată prin grij şi probleme, lume, în care lipseşte credinţa şi încredere în Dumnezeu.
Oamenii caută alte căi şi bat la uşi greşite, pe când Hristos ni se prezinta ca Uşa prin care putem intra şi căpăta liniştea, pace şi mântuire. Hristos – Păstorul cel Bun, care are grijă de noi.
Iar linişte se capătă mai ales prin Sfântă Împărătăşanie, aşa după cum ne învaţâ cuviosul Serafim de la Sarov: “Cel ce se va împărtăși cu Preacuratele Taine deseori, nu doar o dată pe an, acela va dobândi fericirea pe pământul acesta și viață lungă. Cred că harul tainei Sfintei Împărtășanii doar atunci se face simțit, când sufletul celui care se împărtășește trăiește această stare de fericire și liniște”. (08.03.2015)

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos