Vizita grup SUA în Parohia Ghidighici

 

 

 

 

Pe data de 18 ianuarie 2016 am primit vizita unui grup de 30 de americani, o delegatie oficiala a statului Nebraska, SUA, reprezentand de asemenea Universitatea Nebraska-Lincoln.

Grupul a fost compus din agricultori, fermieri si profesionisti din domeniul agribusiness (financiar-bancar, conservarea resurselor naturale, vanzari de echipamente agricole etc.) care urmeaza in cadrul Universitatii din Nebraska un program de cursuri avansate pentru dezvoltarea abilitatilor de conducere a afacerilor si de dezvoltare a comunitatii.

In cadrul acestui program ei au participat la un tur de studiu in Ungaria, Romania si Republica Moldova, in perioada 6 – 19 ianuarie 2016, fiind interesati sa inteleaga cat mai bine realitatile economice si sociale din aceste tari. Mai exact, ei au facut aceasta excursie pentru a vedea si intelege sistemele economice, politice si culturale din tarile vizitate si a putea face o comparatie intre acestea. Astfel ei pot invata cum sa actioneze mai bine in proiectele lor, avand o mai buna intelegere a lumii in care isi desfasoara activitatea, in contextul in care in ziua de azi distantele nu mai conteaza asa de mult.

In Republica Moldova ei au vizitat Milestii Mici, Chisinaul, un distribuitor local de echipamente agricole, s-au intalnit cu preotul Maxim Melinti la Ghidighici, iar in ultima zi a sederii, cu reprezentati ai Ambasadei SUA in Republica Moldova.

Dupa vizita la Ghidighici, din discutiile avute cu cei din grup, a reiesit ca acestia au fost impresionati de complexitatea si diversitatea proiectelor, care combina asistenta sociala cu voluntariatul, actiunile culturale si cele sportive. Un lucru foarte bun este ca tinerii sunt implicati in proiectele care se desfasoara aici si au astfel ocazia sa invete, sa faca sport, sa aiba acces la acte culturale, sa se deprinda sa faca fapte bune si sa lucreze in sprijinul celorlalti. Aceasta este calea spre o dezvoltarea armonioasa pe toate planurile si o sansa de crestere a unei noi generatii puternice, sigure pe ea, capabila sa construiasca un viitor mai bun pentru ei, pentru familiile lor si pentru comunitatea din care fac parte.

Cei din grup au vazut la parintele Melinti o mare dedicare si dragoste pentru comunitatea din Ghidighici, aflata foarte aproape de Chisinau, despre care parintele stie ca poate sa o duca mai bune. Acesta le-a lasat impresia ca este foarte determinat sa isi duca toate proiectele (care sunt bine gandite din etapa initiala) la bun sfarsit, ca este respectat de toata lumea si ca reprezinta, impreuna cu familia sa, un model in comunitatea din Ghidighici.

Desigur ca placintele calde si delicioase cu care au fost primiti nu i-au lasat deloc indiferenti, ba dimpotriva.:)

See also: http://lead.unl.edu/34moldova

 

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos