“Ziua ușilor deschise” pentru deținuții Penitenciarului nr.17 - Rezina

 

 

 

 

Pentru al doilea an consecutiv, deținuții condamnați la detențiune pe viață au avut parte de cel mai prețios cadou din viața lor, revederea cu rudele, prietenii şi persoanele apropiate în cadrul „Zilei uşilor deschise”.

Astfel, astăzi, 30 aprilie 2015, după un an de așteptare, persoanele condamnate la detențiune pe viață, s-au pregătit ca la carte, profund emoționați, și-au îmbrățișat ființele dragi și au depănînd amintiri împreună.

La eveniment au fost prezenți: Mihai Cotorobai – Avocatul Poporului (Ombudsman), Ghenadie Barbă – Consiliul Europei, Vitalie Bordea – Procuratura Generală, Alexandru Postică – Promolex, Vitalie Slobozian – Soros Moldova, Ghenadie Holodcov – AO “Eliberare”, Tudor Leahu – Judecătoria Rezina, Andrei Roșca – Procuratura Rezina, preoți capelani ai Sistemului Penitenciar, directorul Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Ana Dabija și alți angajați ai DIP.

Scopul acestei frumoase interacțiuni îl constituie reconsolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu societatea civilă şi susținerea moralului acestora.

Ana Dabija, directorul DIP a menționat importanța susținerii familiei în viața celor de după gratii, implicarea acestora fiind necesară, deoarece fără sprijinul celor apropiați, deținuții condamnați la detențiune pe viață pierd ultima speranță din viața lor.

Totodată, Avocatul Poporului (Ombudsmanul) Mihai Cotorobai, a remarcat în discursul său: “Sunt pentru prima oară în acest penitenciar în calitate de Avocat al Poporului. Nu întîmplător am ales vizita în acest penitenciar, deoarece aici deținuții ispăsesc cea mai aspră pedeapsă – detenția pe viață. De aceea vă îndemn să nu ezitați de a vă adresa la noi pentru a cere ajutorul de care aveți nevoie. Mi-a plăcut nespus de mult simbolica spectacolului prezentant, astăzi, în scenă, ceea ce vrea să ne comunice că toți avem drepturi, dar trebuie să știm cum să le folosim”.

În cadrul reuniunii, deținuții au venit în fața oaspeților cu un program artistic, care a cuprins piese de teatru și cîntece din repertoriul marilor artiști autohtoni, astfel încît, sărbătoarea a devenit una de suflet, sensibilizînd publicul pînă la lacrimi.

La finele evenimentului, deținuții participanți au primit diplome din partea directorului DIP, Ana Dabija. La rîndul lor, aceștia au mulțumit din toată inima conducerii DIP, dar și organizatorilor pentru frumoasa ocazie de a se întâlni cu cei dragi de acasă.

DIP îşi exprimă gratitudinea sa domnului Victor Gîrleanu, reprezentant al A.O. „ADRA Moldova” pentru susţinerea oferită în realizarea acestei activităţi.

Notă DIP: Actualmente în Penitenciarul nr.17-Rezina își ispășesc pedeapsa 346 de deținuți, dintre care 95 sunt condamnați la detențiune pe viață.

Sursa: penitenciar.gov.md

  1. ne pare rau ca baeti tineri petrec viata departe de casele lor de apropiiati,insa poate asesta e destinui lor,nu judecam si nu vom fi judecati.

    Comentat de Anonymous din 2 March 2016 la 21:39

Lasă un comentariu

Calendar Creștin Ortodox

Arhiva Video

Vezi mai multe video

Susține Insula Fericirii!

Flickr Photos